Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Σύμη
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σύμη: μία τέλεια ακουαρέλα

Βρίσκεται νότια της Δωδεκανήσου, βόρεια της Ρόδου και κοντά στις ακτές της νοτιοδυτικής Τουρκίας, το νησί της Σύμης είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός διακοπών. Πρόκειται για ένα γραφικό παραδοσιακό χωριό με ναυπηγική παράδοση, μεγάλη ιστορία στην σπογγαλιεία και με μοναδική αρχιτεκτονική. Όταν πρωτοφθάσετε στο λιμάνι, η ομορφιά του νησιού  θα σας αφήσει με κομμένη την ανάσα με τα πολύχρωμα και κομψά αρχοντικά που κατασκευάστηκαν αμφιθεατρικά στις πλαγιές του  ώστε να έχουν εκπληκτική θέα στη θάλασσα από κάθε σημείο.

 

Από την εποχή του Τρωικού Πολέμου μια σειρά από εισβολείς οδηγήθηκαν στη Σύμη με πρώτους τους Δωριείς και τους Ρωμαίους. Περίπου δύο ή τρεις εκατοντάδες χρόνια μετά, εισέβαλαν ως κατακτητές στο νησί οι Τούρκοι και οι Ιταλοί. Η Σύμη εξελίχθηκε σε ένα σημαντικό από στρατηγικής άποψης νησί και το 1947, μαζί με τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου, έγινε μέρος του ελληνικού έθνους.

 

Η πλατεία είναι ένας από τους χώρους που φιλοξενεί το γωστό Φεστιβάλ Σύμης. Στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη υπάρχει ένα ενδιαφέρον νεκροταφείο, καθώς και μία πρόσφατα ανακαινισμένη αυλή με βοτσαλωτό, η οποία είναι επίσης ένας από τους χώρους όπου φιλοξενούνται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Η οδός Κατράκη είναι ένα απότομο μονοπάτι στο πίσω μέρος του λιμανιού προς το Κάστρο και το Χωριό, ήταν το παλιό μονοπάτι  που συνέδεε το χωριό με το λιμάνι πριν από την Καλή Στράτα. Είναι το πιο ευχάριστο και το πιο κομψό μονοπάτι  που καθιστά εύκολη ανάβαση και μία εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Αν κοιτάξετε στο Γιαλό μερικά από τα 2500 νεοκλασικά σπίτια θα σας αφήσουν άφωνους.

 

Η Σύμη προσφέρεται για εξαιρετικούς περιπάτους. Το διάστημα από το Μάιο μέχρι  και τον Σεπτέμβριο περιπατητές από όλο τον κόσμο καταφθάνουν στο νησί για να απολαύσουν διαδρομές που κυμαίνονται που έχουν να κάνουν είτε με εξερευνήσεις στο λιμάνι και την παλιά πόλη είτε απλά με περιπάτους  ανάμεσα στο πυκνό δάσος στην ενδοχώρα του νησιού. Επισκεφθείτε τα πολλά μικρά ξωκλήσια και μοναστήρια που θα συναντήσετε στο δρόμο σας, καθώς και τις πιο εντυπωσιακές  παραλίες της Σύμης οι οποίες κατά τα άλλα δεν είναι εύκολα προσβάσιμες.

 

Αν και το νησί είναι γνωστό για το νεοκλασικό λιμάνι της και την παρθένα ατμόσφαιρα ενός πραγματικού ελληνικού νησιού, οι λάτρεις του ήλιου δεν θα μείνουν παραπονεμένοι. Απολαύστε την καταπληκτική ηρεμία και την γαλήνη χρυσαφένιων παραλιών του νησιού όπως ο Άγιος Νικόλαος, η Νανού, η Αγία Μαρίνα και η Μαραθούντα όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. Επιλέξτε την ευκολία, την αρμονία και την ευημερία από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινής ζωής.

 

Αυτό το όμορφο νησί μαγεύει τους επισκέπτες στα πέρατα της γης. Ξεκινήστε το ταξίδι σας στη Σύμη.

add
Ημερολόγιο
Ιουλιος  2020
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA