Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Ρόδος
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου

Στο ψηλότερο σημείο της οδού Ιπποτών βρίσκεται το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το Καστέλο όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν οι Ροδίτες. Η πύλη του, με τη βαριά ξύλινη πόρτα και τους δυο τεράστιους πύργους, είναι μια από τις πιο κλασικές εικόνες της Ρόδου. Εδώ κατοικούσε ο Μέγας Μάγιστρος με τους αυλικούς του και συνεδρίαζε με τους επικεφαλής των «γλωσσών». Σήμερα το Παλάτι λειτουργεί ως μουσείο. Στον πρώτο όροφο υπάρχουν εκθέματα κυρίως από την ιπποτική εποχή: έπιπλα, πολυέλαιοι, χαλιά, βάζα, αγάλματα, πανοπλίες, κομψοτεχνήματα. Μια αίθουσα είναι αφιερωμένη στους σύγχρονους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη, με φωτογραφίες από τη φιλανθρωπική τους δράση.
map add mapadd

Moυσουλμανική βιβλιοθήκη Αχμετ Χαμούζ

Ιδρύθηκε το 1794 και παρουσιάζει αραβικά, περσικά και οθωμανικά χειρόγραφα. Ανάμεσα σ’ αυτά, ένα περίτεχνα εικονογραφημένο κοράνι του 1540 κι ένα χρονικό της κατάληψης της Ρόδου από τους Τούρκους το 1522, γραμμένο από το γιατρό του σουλτάνου Σουλεϊμάν. Εντυπωσιακή είναι η αυλή της βιβλιοθήκης, στρωμένη με χοχλάκια (ψηφιδωτό με βότσαλα).   Info  Βρίσκεται στην οδό Σωκράτους, απέναντι από το Σουλεϊμανιέ τζαμί. Η είσοδος είναι ελεύθερη.    
map add mapadd

Moυσείο Νεοελληνικής Τέχνης

Περιλαμβάνει συλλογές ζωγραφικής και χαρακτικής που εκπροσωπούν πλήρως την ελληνική τέχνη του 20ου αιώνα και τους διακεκριμένους καλλιτέχνες της, πολλά γλυπτά, σχέδια και ντοκουμέντα.
add

Λαογραφικά μουσεία

Μικρά λαογραφικά μουσεία που αναπαριστούν το ροδίτικο λαϊκό σπίτι στην παραδοσιακή του μορφή και παρουσιάζουν αντικείμενα καθημερινής χρήσης, αγροτικά εργαλεία, κεραμεικά, υφαντά και κεντήματα, φορεσιές, μουσικά όργανα, έργα λαϊκής τέχνης κ.λπ. λειτουργούν στα χωριά Απόλλωνα, Αρχάγγελος, Ασκληπειό, Αφάντου, Διμιλιά, Εμπωνας, Κρητηνία, Κοσκινού, Λίνδος, Σάλακος, Σορωνή, Τριάντα.
add

Koσμητική Συλλογή Ρόδου

Λαογραφικό μουσείο, όπου εκτίθενται παραδοσιακές ενδυμασίες, ξυλόγλυπτα, κεντήματα, κεραμεικά, ροδίτικα πιάτα, έπιπλα, κασέλες και γενικώς αντικείμενα από την καθημερινή ζωή του παρελθόντος στα Δωδεκάνησα. Εδώ θα δείτε και το ροδίτικο σπέβερι, τη βαριά, κεντημένη με μετάξι κουρτίνα που κρεμούσαν πάνω από το νυφικό κρεβάτι.   Info  Στεγάζεται στο ιπποτικό κτίριο της Οπλοθήκης, στην πλατεία Αργυροκάστρου.    Tηλ.: +30 22410 25500    
add

Εβραϊκό μουσείο

Ιδρύθηκε το 1997 και στεγάζεται στο κτίριο της Συναγωγής Kahal Shalom. Εκτίθενται φωτογραφίες–ντοκουμέντα από τη ζωή των Εβραίων στο νησί πριν τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, χρηστικά αντικείμενα, εβραϊκές παραδοσιακές φορεσιές, κ.λπ. Βρίσκεται στην οδό Δωσιάδου, στην ανατολική πλευρά της Παλιάς Πόλης.   Info Τηλ.: +30 22410 22364  
add

Aρχαιολογικό μουσείο Ρόδου

Στεγάζεται στο παλιό Νοσοκομείο των Ιπποτών, ένα από τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά κτίρια της Παλιάς Πόλης, στην αρχή της οδού Ιπποτών (πλατεία Μουσείου). Ξεκίνησε να κτίζεται το 1440 και ολοκληρώθηκε μετά από 49 χρόνια. Στο μουσείο εκτίθενται ευρήματα από τη Ρόδο και τα γειτονικά νησιά, που χρονολογούνται από τη μυκηναϊκή εποχή μέχρι το μεσαίωνα. Στη μεγάλη αίθουσα του πρώτου ορόφου έχουν τοποθετηθεί μεσαιωνικές επιτύμβιες πλάκες και μια ρωμαϊκή σαρκοφάγος, με την οποία ετάφη ο Μάγιστρος Pierre de Corneillan.
map add mapadd

Eνυδρείο Ρόδου

Βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της Ρόδου και χτίστηκε κατά την περίοδο 1934-36, από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Bernabiti. Είναι ένα αρχιτεκτονικά ιδιόμορφο κτίριο, με είσοδο διακοσμημένη με όστρακα και ιππόκαμπους. Το υπουργείο Πολιτισμού το έχει χαρακτηρίσει ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, διακεκριμένο δείγμα αρχιτεκτονικής του «Διεθνούς Στιλ». Αρχικά λειτουργούσε ως ινστιτούτο υδροβιολογίας με το όνομα Instituto Reale di Recerche Biologiche di Rodi (Βασιλικό Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας Ρόδου). Το 1937 άρχισε να λειτουργεί ως ερευνητική μονάδα και από το 1963 με την ονομασία «Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου» λειτουργεί ως Ενυδρείο-Μουσείο. Ανήκει στο ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.
map add mapadd
Ημερολόγιο
Ιανουάριος  2020
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA