Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Ανάφη
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γεμιστά ή σκαλτσούνια Ανάφης

Συστατικά/Προετοιμασία:

Φύλλο:

  • αλεύρι
  • λάδι
  • ξύδι
  • αλάτι

Γέμιση:

  • 10 φλυτζ. σουσάμι
  • 5 φλυτζ. φρυγανιά
  • κανέλλα - γαρύφαλλα
  • μοσχοκάρυδο
  • πορτοκάλι τριμμένο


Σιρόπι:

  • 8 φλυτζ. ζάχαρη
  • 4 φλυτζ. νερό
  • 4 φλυτζ. μέλι



Οδηγίες/Περιγραφή:

Καβουρδίζουμε το σουσάμι μέχρι να ροδοκοκκινίσει, στην συνέχεια το κοπανάμε σε γουδί, προσθέτουμε στο σουσάμι την τριμμένη φρυγανιά, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα, το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο πορτοκάλι. Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να πάρει μία βράσει και όταν κρυώσει προσθέτουμε το μίγμα του σουσαμιού, το ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε ένα βράδυ. Στην συνέχεια ανοίγουμε φύλο και κόβουμε το φύλο στρογγυλά διαμέτρου 10 cm. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε το φύλο στα δύο. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Όταν κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

ΚΕΠ Κοινότητας Ανάφης

 

Παρακαλούμε ακολουθείστε τον σύνδεσμο για περισσσότερες πληροφορίες.


Πηγή:

http://www.aegeancuisine.net/

add
Ημερολόγιο
Δεκέμβριος  2019
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA