Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Αμοργός
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γαστρονομία

Το παραδοσιακό πιάτο του νησιού είναι το πατατάτο-κατσικίσιο κρέας στην κατσαρόλα με πατάτες. Σερβίρεται στα εστιατόρια και στις ταβέρνες, αλλά εκεί που πραγματικά καταναλώνεται σε τεράστιες ποσότητες είναι στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής, στην Κάτω Μεριά της Αμοργού. Στο ίδιο πανηγύρι και σε άλλα πανηγύρια που οργανώνονται στο νησί σερβίρουν και ξιδάτο, (σούπα από εντόσθια που θυμίζει τον πατσά).  Το Πάσχα οι νοικοκυρές μαγειρεύουν το «ψητό της Λαμπρής», που είναι κατσικάκι γεμιστό με ρύζι και εντόσθια, άνιθο και δεντρολίβανο, ψημένο στο φούρνο (ή ακόμη καλύτερα στον ξυλόφουρνο). Στην Αμοργό φτιάχνουν και τους «παύλους», παξιμάδια απο σιταροκρίθι.    
add
Ημερολόγιο
Μάιος  2019
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA