Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Αγαθονήσι
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Χαρακτηριστικό κύριο Πιάτο : Κατσικάκι κοκκινιστό με πατάτες

Συστατικά/Προετοιμασία:

4-6 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • 1 φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κιλά κατσίκι κομμένο σε μερίδες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα,
  • Αλάτι και πιπέρι, όσο θέλουμε
  • 2 φλιτζ. κομμένη φρέσκια ντομάτα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 4 μεγάλες πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε τέταρτα

 

Οδηγίες/Περιγραφή:

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα και καβουρδίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε.
  2. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και αρκετό νερό για να καλυφθούν τα περιεχόμενα της κατσαρόλας. Βάζουμε να πάρουν βράση. Κατεβάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε περισσότερο νερό εάν χρειαστεί για να σκεπαστούν τα περιεχόμενα της κατσαρόλας. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, εάν χρειάζεται. Συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι το κρέας και οι πατάτες να μαλακώσουν και το ζουμί να μειωθεί και να γίνει πηχτή σάλτσα. Σερβίρουμε.

 

ΝΤΑΪΑΝΑ ΚΟΧΥΛΑ
(Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine)

Το νησιώτικο κατσίκι είναι αδιαμφισβήτητα το πιο νόστιμο κρέας στο Αιγαίου λόγω των άπειρων άγριων χόρτων και βοτάνων που βόσκει.

 

Παρακαλούμε ακολουθείστε τον σύνδεσμο για περισσσότερες πληροφορίες.

Πηγή:

http://www.aegeancuisine.net/

add
Ημερολόγιο
Μάιος  2019
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA