Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Λέρος
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γαρίδες με σάλτσα


Συστατικά/Προετοιμασία:

Υλικά:

1,5 κιλό γαρίδες 1 κιλό ώριμες ντομάτες (ή 1 κουτί πελτές) ? του φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 ποτηράκι λευκό κρασί ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες/Περιγραφή:

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις γαρίδες, τις βράζουμε και στη συνέχεια τις καθαρίζουμε και τις τοποθετούμε σε μικρή σουπιέρα. Αμέσως μετά ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και όταν κάψει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μόλις αυτό πάρει χρώμα «σβήνουμε» με το κρασί και βάζουμε τις ντομάτες –μαζί με τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο- αφού πρώτα τις ψιλοκόψουμε (αν επιλέξουμε τη λύση του πελτέ, τον διαλύουμε πρώτα σε δύο φλιτζάνια με νερό που χρησιμοποιήσαμε για το βράσιμο των γαρίδων). Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να αρχίσει να δένει και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες. Μετά από ένα τέταρτο μπορούμε να σερβίρουμε.     Πηγή: Βιβλίο «Γευσιπλοΐα», Έκδοση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

 

Παρακαλούμε ακολουθείστε τον σύνδεσμο για περισσσότερες πληροφορίες.


Πηγή:

http://www.aegeancuisine.net/

add
Ημερολόγιο
Δεκέμβριος  2019
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA