Your browser does not support JavaScript!

Είσοδος
   
background image background image background image
fulls
logo Λέρος
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γαστρονομία

Το φαγητό στη Λέρο στηρίζεται σε ντόπια αγνά υλικά και παραδοσιακές -κατά κανόνα απλές- συνταγές. Φυσικά, τα ψάρια και τα άλλα θαλασσινά αποτελούν σπουδαία γευστική εμπειρία καθώς είναι ολόφρεσκα και σερβίρονται σε λογικές τιμές.  Δοκιμάστε «κουκουβάδες» (μπαρμπούνια με δεντρολίβανο και σταφίδες), κακαβιά, καπνιστό χταπόδι και αχινοσαλάτα. Γευτείτε τη ντόπια μυζήθρα στην παραδοσιακή τυρόπιτα, αλλά και πιττάκια γεμιστά με φάβα.

Πολύ νόστιμα είναι και τα ντόπια κρέατα, από ζώα που τρέφονται με την ιδιαίτερα αρωματική χλωρίδα του νησιού. Κορυφαία πιάτα θεωρούνται το κατσικάκι αυγολέμονο και οι λαχανοντολμάδες.

«Λαγγίτες» ονομάζονται εδώ οι δίπλες, «σβίγγοι» οι λουκουμάδες, «πατσαβουρόπιτα» είναι η τοπική εκδοχή της γιαουρτόπιτας. Τέλος, ξεδιψάστε με «γκαβάφα» (χυμός από καρπό μικρού αυτοφυούς θάμνου της οικογένειας των Μυρτοειδών) ο οποίος είναι πλούσιος σε βιταμίνη Α και Ω3 λιπαρά.

Για επιδόρπιο προτιμήστε τα περίφημα αμυγδαλωτά του νησιού, τα πουγγάκια ή σπιτικά γλυκά του κουταλιού όπως νεράτζι, κυδώνι και μελιτζανάκι.

 

add
Ημερολόγιο
Δεκέμβριος  2019
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<< >>
Το Αιγαίο μου
EU
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ESPA